Говорят Даниел Панов от ГЕРБ, Весела Лечева от БСП и Милен Михов от ВМРО

„Компроматите не са това, което трябва да използваме в една кампания. Всеки кандидатстващ, който иска да управлява Велико Търново, трябва да има ясната представа, че застава с лицето си”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Даниел Панов от ГЕРБ, кандидат за кмет на Велико Търново.

„Никога не залагам на компромати. Разчитам на почтена кампания. Политиците сме длъжници и на младите, и на възрастните хора”, каза  Весела Лечева от БСП, кандидат за кмет на Велико Търново.

„Познаваме се много добре с моите опоненти. Не вярвам някой от кандидатстващите за кмет да използва компромати”, заяви Милен Михов от ВМРО, кандидат за кмет на Велико Търново.

НОВИТЕ КМЕТОВЕ: Каква ще бъде предизборната кампания?

Защо искам да стана кмет?

„Убеден съм, че трябва се кандидатирам за кмет на Велико Търново. Всичко това, което направихме, трябва да се доразвие. Успяхме да вдигнем авторитета и престижа на града. С екипа ми направихме едно добро място за живеене. Всеки ден съм сред гражданите. Мотивират ме техните виждания за промяна и развитие на града. Вярвам, че доверието не се завоюва, а се изгражда”, заяви Даниел Панов.

„Аз съм родена и израснала във Велико Търново. Затова се интересувам от града. Търново има нужда от ново управление. Това е емблематичен град”, каза още Лечева.

„Да те изберат гражданите е едно огромно предизвикателство. Трябва да спечелиш доверието на хората. Чувствам се подготвен за позицията. До 2014 г. бях общински съветник и съм работил с трима кметове. Екипът ми е организиран и има достатъчно опит. Поставяме си все по-високи цели”, каза още Милен Михов.

Каква е визията ви за развитие на града?

„Градът е велик благодарение на това, което са оставили нашите предци. Много е важно какви са икономическите показатели. В момента във Велико Търново те са под средните за страната. Доходите са ниски. Трябва ясно да бъдат определени предимствата на града, които могат да дадат икономическа перспектива. Основният поминък на великотърновци е туризмът. Един турист за ден харчи около 65 лв. Това е 4 пъти по-малко от средните нива за страната. Освен това, нетната заплата на великотърновци е 683 лв., което е със 100 лв. по-ниско от средната за България”, заяви Лечева.

„Не съм съгласен с г-жа Лечева. В един хотел едно легло е не по-малко от 40 лв. в тризвезден хотел. Ако данните й бяха верни, всички хотели щяха да са фалирали”, поясни  Даниел Панов.

„Не само туризмът заслужава внимание. IT секторът е от голямо значение. Създаването на иновационен център ще привлече инвестиции в тази високодоходна индустрия. Друг демографски проблем е предучилищното образование и възпитание. Затова от ВМРО предлагаме да се обсъди механизмът на безплатните детски градини”, поясни Милен Михов.

Как бих подобрил инфраструктурата и транспорта?

„Законът за културното наследство има напредък в запазването на паметниците. Много от тях обаче са частна собственост и не се поддържат. Трябва да има по-големи рестрикции за собствениците на тези имоти. Имаме много примери за това как общината и съдебната система не могат да се справят”, поясни Даниел Панов.

„Културно-историческото наследство е най-ценният капитал на Велико Търново. Пропусната възможност е това, че не бяха използвани програмите и фондовете от ЕС”, каза Весела Лечева.

„Има райони, в които такситата отказват да возят пътници. Това трябва да бъде работа на общината. Трябва да бъдат ремонтирани улиците”, каза още Милен Михов.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.