Сред акцентите са важни мачове от родното първенство и Висшата лига, стартовете на волейболната Суперлига и НБА, както и предпоследните надпревари във Формула 1

Октомври ще подари на спортните фенове много емоции в спортните канали на DIEMA XTRA с важни футболни сблъсъци, волейболни вълнения, неподражаем баскетбол и ключови надпревари във Формула 1. Съдържанието от DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 е достъпно и в платформата PLAY DIEMA XTRA, а най-интересните двубои ще бъдат излъчени като отделни събития, които могат да се закупят единично.

Вълнуващи футболни срещи предстоят на отборите в efbet Лига през месеца. На 6 октомври от 20.15 ч. шампионът Лудогорец ще брани мястото си на върха срещу безотказния Левски. Двата тима са разделени от само точка, като единствено шампионите остават без поражение. В средата на месеца „орлите“ ще премерят сили с Ботев Пловдив, а градският съперник на „канарчетата”, Локомотив, ще се изправи срещу ЦСКА във важен спор за третата позиция.

Между 29 и 31 октомври ще се изиграе вторият кръг от турнира за Купата на България, където Левски и ЦСКА имат сериозни препятствия. Черно море отново застава на пътя на „сините”. „Моряците” се превърнаха в един от най-неудобните опоненти на Левски в надпреварата, след като ги победиха на финала през 2015-та и ги елиминираха в 2 от последните 3 издания, включително миналогодишното. За ЦСКА пък предстои пътуване за двубой с хита на кампанията Арда. Два от последните трима притежатели на трофея се срещат на стадион „Славия” – „белите” приемат Ботев Пловдив.
Съпричастни с емоциите от българския футбол ще ви направи DIEMA SPORT.

В богатата програма на DIEMA SPORT 2 влизат всички важни дербита от английската Висша лига. На 20 октомври от 18.30 ч. предстои класиката Манчестър Юнайтед – Ливърпул. Седем дни по-късно от 18.30 ч. „мърсисайдци” играят с Тотнъм Хотспър. В последната седмица на октомври следват горещи мачове в четвъртия кръг от Карабао къп, каквито са Челси – Манчестър Юнайтед и Ливърпул – Арсенал.      

И още качествен европейски футбол ще предложат спортните канали на DIEMA XTRA с двубои за Купата на Германия. На 29 октомври от 21:00 ч. предстои Бохум – Байерн Мюнхен, а на 30 октомври от 21:45 ч. на ред са Борусия Дортмунд и Борусия Мьонхенгладбах.

Интрига няма да липсва и във Формула 1, като през октомври предстоят две важни състезания. Въпреки че Ферари показа съживяване, надпреварата в Сочи почти връчи нова световна титла на Люис Хамилтън и екипа му. На 13 октомври от 08.10 ч. на пистата „Судзука” ще се проведе надпреварата за Голямата награда на Япония. Трасето с форма на осмица и 17 завоя е сред най-предизвикателните в света, като дължината му е 5,807 км. На 27 октомври от 21.10 ч. е стартът в Мексико, където пилотите ще се борят за първото място на „Ерманос Родригес”. Вълненията от тренировките, квалификациите и надпреварите можете да проследите на живо в ефира на DIEMA SPORT.

Месецът предлага и важни събития в родния волейбол. На 11 октомври от 18.30 ч. в мач за Суперкупата на България се изправят отборите на Нефтохимик и Хебър, а зрителите ще могат да видят двубоя на живо по DIEMA SPORT 2. Няколко дни по-късно – на 18 октомври, нови волейболни вълнения ще предизвика подновяването на Суперлигата.

Утрото на 23 октомври ни посреща със звезден блясък в калифорнийски стил с началото на сезона в НБА. От 05.30 Лос Анджелис Клипърс и Лос Анджелис Лейкърс дават тон на една кампания, която обещава да е пленяваща и много оспорвана. Преди това зрителите на DIEMA SPORT 2 могат да гледат два предсезонни двубоя на баскетболната асоциация. На 10 октомври от 14.30 ч. „езерняците” се изправя срещу Бруклин Нетс, а ответната среща е на 12 октомври в същия час.

Спортното разнообразие в програмата на каналите от пакета DIEMA XTRA през октомври се допълва от първата порция финали в Световните боксови супер серии и коронен мач с участието на Дерек Чисора. Всичко това в рамките на галавечер в Лондон на 26 октомври. Развръзките от двубоите ще достигнат до зрителите по DIEMA SPORT.

Не пропускайте най-интересните спортни събития през октомври на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.