Свободата на социалните медии дава възможност на другите послания да стигнат до избирателите, допълни Ива Екимова

„Ако се върнем назад във времето и погледнем профила на Волен Сидеров и този на неговите избиратели, сме забелязали едно нещо – когато наближават избори, се наблюдават такъв вид ситуации”. Така социологът от „Тренд” Евелина Славкова коментира в предаването „Събуди се”, скандала с Волен Сидеров и участието му в предаването „Референдум” на държавната телевизия.

За пример Славкова припомни скандалите в самолета, с Корман Исмаилов в БНР, както и този в НАТФИЗ.

БНТ реши да не допуска Волен Сидеров до ефир (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това поведение е обърнато към неговия електорат. Това е стратегия. ”, коментира Славкова. „Има един момент, за който г-н Сидеров не си дава сметка - демонстрацията на това, че той има имунитет и може да си прави каквото си иска. Смятам, че българското общество, дори и неговият електорат, няма да преглътнат тази демонстрация лесно. Това по-скоро дразни, отколкото да мобилизира хората”, коментира Славкова.

ЦИК: Нямаме отношение по прекратяване на споразумението между БНТ и „Атака”

„Безспорно е последователен в поведението си”, допълни пиар експертът Ива Екимова. „Но, за съжаление, то не само, че е деструктивно по отношение на примера, който дава, но и поставя нас, експертите по комуникации, в една позиция на рум сервиз. Всеки, който работи за неговия екип, трябва да ходи да обяснява защо това се случва - да го оправдава или да яхне вълната на този крещящ тон на комуникация”, заяви Екимова. „Свободата на социалните медии дава възможност на другите послания да стигнат до избирателите. ”

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.