Той разказва за участието си в сериала във в. „Всичко за семейството”

Евгени Будинов влиза в новия сезон на "Откраднат живот: Кръвни връзки" като д-р Петмезов, гастроентеролог. Той разказва пред в. "Всичко за семейството" как се е случило това.

Лесно ли се съгласихте да участвате в сериала? 

Отдавна имам желание да снимам в този сериал. Харесвам го. С Евтим Милошев се познаваме, работили сме и преди заедно. Просто сега излезе тази възможност. За мен е предизвикателство. Много се радвам, че въпреки натоварената ми програма, успяваме да го съчетаем. Ходих и на кастинг, направихме пробни снимки. Много е актуален сериалът, много човешки и с най-високия рейтинг. Колегите ми в парламента и другите ми приятели доктори казват, че всичко е много реалистично и наистина така стоят нещата в една болница. Говоря за взаимоотношенията между лекарите, между хората. Като погледнеш от такъв ъгъл, виждаш, че е трудно да съдиш някого, без да си в обувките му.

Може би това значи да си интелигентен човек - да можеш да разбереш другия, да погледнеш от неговата гледна точка. Не е лесно, но ако всички се опитаме да го направим, това със сигурност ще ни направи по-добри и ще живеем в един по-добър свят. Между лекарите има изключителни хора. Те наистина са се посветили на това да помагат и да спасяват човешки животи.

Май пак ви дадоха комедийна роля?

Аз не я възприемам така. Гледах първите епизоди и героят ми наистина е свеж и положителен. Идеята е да има по-усмихнат персонаж в сериала. По-нататък очаквайте да го видите и в по-драматични моменти. Реших, че е добре да пробвам да играя и по-сериозно, по-драматично.

Ситуациите около него наистина често са смешни, но ми се иска образът да стане на ръба. Хем да е комедиен и да предизвиква усмивка, хем да има и голяма доза сериозност и драматизъм.

Още с какво ще ни изненада д-р Петмезов от "Откраднат живот: Кръвни връзки", можете да прочете в цялото интервю във в. "Всичко за семейството".