За четвърта поредна година родители и специалисти ще се срещнат в морската столица

Най-голямото безплатно събитие за бъдещи и настоящи майки и татковци – Академия за родители, за четвърта поредна година гостува във Варна. Всички родители и деца са добре дошли в детски център „Мама и аз“ веднага след сутрешното кафе и закуска на 26 октомври (събота) от 10 до 16.30 ч.

Академия за родители отново събира на едно място над 20 лектора с интересни теми, повече от 30 специалисти и организации и 10 творчески работилници за деца. Най-добрите специалисти от страната ще консултират родителите по въпроси, свързани с бременност и раждане, детско здраве, възпитание и образование.

Наситената програма върви паралелно в две зали.

В залата за Бъдещи родители ще се дискутират важни въпроси, свързани с протичане на бременността и раждането. Акушерката и консултант по кърмене Десислава Бетова ще разкаже подробно какво да очакват младите родители през първите седмици с бебето у дома. Доц. д-р Рада Маркова ще даде ценни съвети за справяне с болката и температурата при децата в домашни условия, а д-р Радосвета Симеонова ще разкрие важната тема за грижата за детските зъби още от пренаталния период. Бъдещите родители ще могат да се включат в обсъждане и на въпроси за ваксините, ранното детско развитие през първите месеци на детето, какво представляват стволовите клетки и как благодарение на тях може да се погрижим за семейството си.

Всичко за развиващите играчки ще научат майките и татковците в залата за Настоящи родители. Лекционната част ще продължи с темата за злоядите деца, която ще представи Станка Стоянова – популярен блогър, посланик на Food Revolution в България и доброволец във фондация „За храната”. Галина Германова ще даде ценни насоки за дисциплината, която действа, а Емилия Сотирова ще разкрие важната тема за детските страхове и чудовищата под леглото. Програмата продължава до 16 часа с дискусии за кожните алергии при децата, сътрудничеството между родители и учители и финансовото планиране в семейството.

В кътовете на партньорите на организацията, родителите ще получат практически съвети и ще участват в демонстрации по първа помощ, кърмене, бебеносене и други.

За децата ще има занимания по спорт, айкидо, арт работилнички, танци, игри, подаръци и изненади. На разположение ще е и детски център „Приказен град” - страхотно пространство за свободни игри.

Академия за родители и детски център „Мама и аз” и тази година са организирали един полезен и забавен ден за цялото семейство.

Събитието е безплатно, но със задължителна регистрация. Всеки може да запази място на сайта на Академия за родители:  Още интересни новини за предстоящия форум можете да научите от facebook страницата на събитието.

Каузата на Академия за родители е да предоставя актуална, обективна и експертна информация за здравето, възпитанието и образованието на децата.

35+ събития вече са факт.

20 000+ семейства посещават събитията на организацията в София, Варна, Бургас, Пловдив, Ямбол, Стара Загора, Плевен, Русе и Благоевград.

200+ водещи организации от бизнеса и неправителствения сектор си партнират с Академия за родители.

100 000+ бъдещи и настоящи родители гледат лекциите на организацията онлайн и стават част от една общност от ангажирани родители, които не спират да се учат и да стават все по-добри в тази си житейска роля.

От тази есен „Академия за родители“ е участник в Акселератора на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА, организиран от Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change България.