Вижте как да го използвате

Стреч фолиото е често използвано в домакинството. Оказва се обаче, че то има приложения, за които вероятно дори не подозирате. Ето някои от тях: 

- Стреч фолиото предпазва ръцете ви, когато трябва да работите с гребло или лопата. Просто увийте дръжката на инструмента със стреч фолио и забравете за мазолите.

- Увивайте остатъците от сладолед в стреч фолио, преди да го сложите във фризера. Така леденото изкушение няма да кристализира.

Няколко съвета как да се чувстваме уютно вкъщи

- Ако увиете четката за боядисване със стреч фолио, ще предпазите инструмента от изсъхване. С фолио може да покриете и баката с остатъци от боя.

- За да запазите бананите по-свежи за по-дълго време, просто увийте дръжките им с фолио.

- Ако се притеснявате, че козметиката ви ще се разсипе в куфара по време на пътуване, поставете парче фолио в капачката на шишета/флакони и тогава я завийте на мястото й.

- За да се отървете от мухите вкъщи, можете да им заложите "капан". За целта ви трябва купа с малко плодове, покрита с фолио с малък процеп в него.

Китаец изобрети фолио, което прави хората невидими (ВИДЕО)

- Един оригинален начин да се създаде десен на стените при боядисване! Нанесете боя, след това покрийте повърхността с фолио и го намачкайте. Този трик ще създаде уникален дизайн на стените.

- Маската за лице и различните терапии ще помогнат много повече, ако, докато чакате да подействат, сложите върху тях парче фолио. Термичният ефект, който ще се създаде от фолиото, ще осигури ефективно проникване в кожата на веществата, съдържащи се в маската. Жените, които искат да се отърват от целулита, увиват със стреч фолио проблемните зони. Така се засилва кръвообращението, а това води до естествено отслабване.

- Сложете фолио върху чаша, пълна с някаква напитка. Промушете сламка по средата и получавате идеалната чаша, от която не можете да разлеете течност.

- Ако получите цветя, които няма как веднага да потопите във ваза с вода, увийте стеблата им първо в мокра салфетка, а след това - в стреч фолио.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.