Убийството е извършено със законно притежаван пистолет

Повдигнаха обвинение на мъжа, който уби трима българи в Чикаго. Междувременно жертвите на престъплението се увеличиха още. От раните си почина и полякиня, съседка на семейството.

Мотивът за жестокото престъпление остава неизвестен.

ЕКСКЛУЗИВНО! Трима българи и един американец са убити при стрелба в Чикаго (ВИДЕО)

Отец Димитър Димитров от църквата „Св. Иван Рилски” е приятел на убитите Иво и Цветанка. „ Те са женени от близо 2 години. С Иво се познавам от първите дни, в които той идваше на църква. Всички сме много разстроени от този инцидент, който се случи. В петък Цветанка беше при нас почти целия ден. Чистихме църквата за нашия храмов празник. Тя си отиде. Вече чак на литургията на мен ми съобщиха, преди проповедта, но не разбрах веднага. Вече след проповедта избухнахме със съпругата ми в сълзи”, разказа в „Здравей, България” свещеникът.

Жертвите на стрелбата в Чикаго станаха пет (ВИДЕО)

Отец Димитър допълни, че именно той е направил водосвет на апартамента на убитите два месеца, след като го купили. „Те са истински християни”, каза още свещенослужителят.

По думите му Цветанка е работила в детска градина, а Иво се е занимавал с металургия. Преди да дойде в САЩ тя изпратила кандило като дарение за църквата. Близките имат намерение да транспортират тялото на жената за погребение в България, а за това на мъжа все още няма решение, каза още той.

Криштоф Марек е извършил убийствата със законно притежаван пистолет. 

Българската общност в Чикаго започна дарителска акция, за да помогне на близките на жертвите да върнат телата им в България. Всеки, който иска да помогне, може да го направи по следните начини:

Банкова сметка: BG32CECB97902013290400

BIG: CECBBGSF

Титуляр: Николай Младенов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.