Според лидера на НФСБ нивото на политиката у нас е паднало много

„Не мисля, че ще има кой знае колко сериозни промени, но все пак такива няма да липсват. Дали те ще минат през предсрочни парламентарни избори, суверенът ще реши”. Това каза в ефира на „Здравей, България” лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той обяви, че партията му има амбиции да спечели кметските места в Пловдив и Добрич, да „направи пробиви” в Бургас и Варна и да постигне добри резултати в София. „Имаме си традиционен електорат, който ни вярва”, каза Симеонов.

ЦИК е готова за местните избори

Той подчерта, че средства за кампаниите на кандидатите, подкрепени от НФСБ, се дават от местни спонсори, както и от касата на формацията. Симеонов обаче не посочи точна сума.

Той не каза и кой кандидат НФСБ ще подкрепи при евентуален балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова в София.

Председателят на НФСБ остро разкритикува начина, по който напоследък се води политика у нас. „Много падна нивото в парламента, и то основно заради Корнелия Нинова, която постоянно търси да направи скандал”, заяви Симеонов.

Той подчерта, че „българският народ трябва да разбере, че политиката не е мръсна, кална дейност, а ние я правим такава”.

Целия разговор гледайте във видеото.

През тази седмица, всяка сутрин в „Здравей, България”, очаквайте разговори с лидерите на големите партии, чиито кандидати се борят за кметски кресла.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.