Евтините домове ще бъдат построени в щата Калифорния

Един милиард долара за достъпни жилища ще отделят от Facebook през следващото десетилетие. Евтините домове ще бъдат построени в щата Калифорния, съобщават от компанията, предаде БГНЕС.

Водещата социална мрежа си партнира с губернатора на щата и други известни филантропи по проектите, чиято цел е да бъдат построени до 20 000 нови жилища за учители, медицински сестри и други работници, обяснява главният финансов директор на Facebook Дейвид Уенер.

„Достъпът до евтини жилища за всички семейства е от ключово значение за справяне с икономическото неравенство и възстановяване на социалната мобилност в Калифорния и извън нея”, се казва в изявление на компанията.

„Правителството не може да реши самостоятелно проблема с достъпността на жилищата. Имаме нужда от други хора, които да се присъединят към Facebook. Напредъкът изисква партньорство с частния сектор и филантропията за промяна на статуквото и справяне с кризата на разходите, пред която е изправена нашата държава”, се казва в съобщението на компанията.

В Сан Франциско четиричленно семейство с доход на домакинство от 100 000 долара годишно се счита за бедно, според Уенер.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.