Ръководителката на групата е под домашен арест

Петима души са задържани за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа през България и Сърбия. Арестите са извършени по време на съвместна акция между Спецпрокуратурата, ГДБОП, дирекция „Жандармерия” и СДВР. Това съобщават от МВР.

Задържаха 10 души за трафик на мигранти към Сърбия и Западна Европа

По време на съвместните дейности са направени обиски на пет имота в София и на един в Пловдив. Проверени са и автомобили, използвани за престъпна дейност. Открити и иззети са голям брой мобилни телефони и SIM карти, с които групата е координирала действията си по превеждането на чуждите граждани през границата, подпомагането на пребиваването им и извеждането им от страната. На един от адресите е намерена и иззета марихуана.

Шестима от трафикантите на хора от Турция за Западна Европа остават зад решетките

Mеждувременно Специализираният наказателен съд е наложил на двама от тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Други двама са пуснати под домашен арест, а петият е освободен срещу подписка.  Смята се, че ръководител на групата е българска гражданка. Тя е с мярка „домашен арест”, тъй като трябвало да се грижи за двете си малки деца.

Решенията на съда могат да бъдат обжалвани.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК