Ще си припомним с какви проблеми се сблъсква български ресторант в Германия, тази вечер в 22.00 ч. по NOVA

Тази седмица в епизода на „Кошмари в кухнята“ си припомняме първата спасителна мисия на шеф Манчев извън пределите на страната. Кулинарният експерт се отправя на дълъг път – първо по въздух, а после и по вода, с крайна цел остров Райхенау в Германия, за да помогне на собственици на български ресторант. Каква е причината туристи и местни да подминават заведението, проследете в епизода на предаването тази вечер от 22.00 ч. само по NOVA.

Ресторант Gaststätte Baurenhorn е семейно заведение, което се намира на остров Райхенау до езерото Бодензее. Собственици са Гергана и Искрен, които от шест години живеят в Германия заедно с трите си деца. И двамата работят на още едно място, а гостилницата е тяхна мечта, която са решили да сбъднат. Концепцията на ресторанта е да е български, но предлагат и немска кухня. Всеки месец правят българска вечер за сънародниците си там, но това не им носи достатъчно приходи. Поради липсата на достатъчно клиенти, заведението работи един или два дни в седмицата, а отсътствието на готвач допълнително натоварва семейният бизнес. Със задачата да установи каква е причината за проблемите на ресторанта и може ли да бъде спасен, се заема шеф Иван Манчев.

Шеф Манчев хвърля спасителен пояс на гостилница в „Кошмари в кухнята“

При проверката на гостилницата кулинарното гуру установява, че не са подбрани подходящи ястия, които да представят България. В немското меню не е презентирана историята на блюдата и въпреки концепцията на заведението, меню на български език няма. При влизането в кухнята кулинарният майстор се впечатлява от чистота и прекрасните условия, но остава смаян от предлагането на солидни порции на ниски цени. В комуникацията между персонала често стават обърквания, защото са спестили от важна техника за сметка на друга.

Какви мерки ще предприеме шеф Манчев, за да заработи заведението на пълни обороти, вижте в епизода на “Кошмари в кухнята” – тази вечер от 22.00 ч. само по NOVA.

За актуални новини следете Facebook страницата на предаването, както и канала на „Кошмари в кухнята във Vbox7.com. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си