Можете да изпращате вашите предложения до 8 ноември

За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал Киномания (14-28 ноември) ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Специално жури ще селектира детските творби. Това са аниматорът Златин Радев, кинорежисьорът Виктор Божинов, Никола Николов – представител от киностудио UFO и актрисата от „Откраднат живот“ Диана Димитрова.  Водещ на събитието ще бъде комедиантът от стедъп триото „Нема кво“ Георги Николов – Жорони.

Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал и на него ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „ГЛЕДАЙ“ – основното послание на Киномания 2019.

Можете да изпращате вашите творби до 8 ноември 2019 на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation.

Условията са лесни:

* Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години.
* Дължината на филмите да бъде до 3 минути.
* Историите да не включват диалог и аудио реплики.
* Да може да докажете, че децата са създатели на филма.

Към детската фиеста ще се присъединят и Студио за модерен балет „Цветни мечти“ при Националния дворец на децата, Emotion dansing school, както и млади музиканти, които ще свирят популярна филмова музика.

Най-доброто предложение ще бъдат излъчено на големия екран на „Детска Киномания 2019“ на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер – ЛИДЛ“, НДК от 10.30 ч.

Билети могат да се купят на касите на НДК, както и онлайн.

Детската Киномания се организира от NIM Animations с подкрепата на Киномания.

NOVA подкрепя инициативата за Детски кино фестивал на Киномания, като част от дългосрочната стратегия на Нова Броудкастинг Груп за подкрепа на българските филми на всички платформи.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си