На въпроса отговарят банкерът Левон Хампарцумян и финансистът Кольо Парамов

„Предишната криза няма да се повтори. Може би ще има стагнация, рязко спадане или забавяне на растежа още до някакви граници от 1%. Всички очакват нещо да се случи, но какво точно ще е то, никой не може да каже”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” банкерът Левон Хампарцумян.

Според финансиста Кольо Парамов са налице предпоставки за началото на криза. „Всичко е налице и всичко отговаря на старта на кризата. Ако не се вразумят част от западните ръководители и най-вече банковото лоби в Ню Йорк, че заиграването с Brexit може да им донесе много сериозни тежки условия и загуби. Такива, каквито бяха през 2008-2009 година”,  коментира той.

Опасения за световната икономика: Борсите в САЩ и Европа отбелязват рязък спад

А бъдещето било в инвестиционните фондове. „Бъдещето на хората с пари е в инвестиционните фондове. Трябва да насочат вниманието си натам, защото това ще дисциплинира банките”, заяви още финансистът.

„Фондовете сами по себе си не правят пари. Правят пари компаниите, в които са вложени те”, отговори Хампарцумян.

Парамов подчерта, че хората трябва да си купуват акции само през фондове. „Ако искаш да печелиш – в инвестиционните фондове с ум и знание се отива”, категоричен бе той.

„Не харчете всичките си пари, не вземайте кредити на ръба на възможностите си”, посъветва Левон Хампарцумян.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.