Темата коментира журналистът Мохамед Халаф

„Ситуацията този път е много сериозна. Има обаче разлика между първата вълна „Арабска пролет” и втората. Сега виждаме отсъствие на политическия ислям. Това, което можем да кажем, е, че младежта вече добре знае положението в техните държави и каква е политическата система, която ги управлява. Протестите сега не са религиозни. Те са срещу политическия ислям и намесата на различни политически партии, и най-вече срещу тези, които са проирански”. Така журналистът Мохамед Халаф коментира в ефира на "Плюс-минус. Коментарът след новините" ситуацията в Близкия Изток и протестите в отделни държави. 

МВФ: Нестабилната политика и цените на петрола пречат на растежа в Близкия Изток

„Толкова ли е силна тази ръка на Запада, за да изведе на улицата хиляди, дори милиони? Това са пропагандни прояви на иранската държава. Тя в момента е уплашена от това, че тези протести и революции могат да преминат и в Иран. Народът там също гледа какво се случва и хората могат да въстанат срещу властта, която ги управлява от 40 години”. Така Халаф обобщи твърденията за намеса на Западните държави в протестите.

Целия разговор с Мохамед Халаф гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.Целия разговор гледайте във видеото.