Според Владимиров той е необоснован и много драстичен

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров връща за преразглеждане предложения от ВиК график за воден режим, според който перничани ще имат вода само във времето от 16 до 22 часа, предаде БНР. 

Решението си Владимиров обяви днес, веднага след встъпването си в длъжност. Според него предложеният от ръководството на дружеството режим е необоснован и много драстичен. 

Обсъждат въвеждането на воден режим в Перник

"Ситуацията е спешна. Така че аз, връщайки това предложение на ВиК- дружеството, ще изискам в рамките още на утрешния ден нова информация, която да бъде предоставена на перничани, и няколко варианта за водния режим, но на база на достатъчна информираност - как е взето това решение и на каква основа се е стъпило, за да отидем на толкова драстична мярка", каза Владимиров.

Воден режим в цяла Пернишка област (ВИДЕО)

В първата си реч пред новия Общински съвет Владимиров заяви, че ще работи само с двама заместник-кметове. Той каза още, че ще подкрепи всяко предложение, което е в интерес на Перник, но няма да се договаря в кабинети и офиси, когато това не е пред очите на жителите му.

БИСТРА ОТ "БИСТРИЦА": За пътя на водата до чешмата

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.