30-годишен мъж е задържан за 72 часа

Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотици, се проведе в Русе. Тя е осъществена за няколко дни под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВР.

Снимка: МВР

В хода й, на 9 ноември полицаи на РУ – Бяла извършили проверка на земеделска нива в местността „Бабин кладенец" и открили разстлана върху найлони и дървени плоскости зеленикава тревна маса. При полевия тест тя реагирала на марихуана. В близост до нивата бил засечен и паркиран товарен автомобил с великотърновска регистрация, с който мъж се е опитал да избяга. Минути по-късно 30-годишният свищовлия бил задържан. При последвалия оглед на място са намерени и празни съдове с различна вместимост.

8 задържани при спецакция в Бургас

В хода на операцията са осъществени поредица от оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адреси в Свищов и село Кривина, където е открита още марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици е около 18 кг.

Снимка: МВР

По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава, изяснява се и съпричастността и на други хора към престъпната дейност.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.