„Щастливи сме и благодарим на NOVA“, сподели главният сценарист на сериала в студиото на „Здравей, България“

Снощи бе една специална вечер за NOVA и за киногилдията. Вчера бяха връчени вторите годишни награди „NOVA подкрепя българските филми“. Оспорваното гласуване в интернет приключи на 31 октомври, а феновете взеха крайното решение кои са любимите им актьори, актриси, сериали и филми. Зрителите избраха за най-любим телевизионен сериал „Откраднат живот: Анатомия на гнева“.

„Това е най-ценната награда, защото без зрителите, без любовта на публиката, каквото и да правим, може да си останем просто едни неразбрани творци“, сподели Христина Апостолова.

Юлиан Вергов е актьорът, който спечели сърцата на феновете, а Диана Димитрова грабна наградата за най-любима актриса в сериала. Любимата статуетка не подмина и категорията „Изгряваща звезда”, която тази година спечели малкият Петър Милошев.

„Моята героиня мина през всякакви перипетии. Надявам се, ако има следващ сезон, тя да открие щастието и да бъде с точния човек. Наградата на публиката не може да се сравни с никоя друга награда на света!“, каза Диана Димитрова.

С емоция приеха признанието на зрителите Яна Маринова и Александър Сано с филма „Привличане“. Той се оказа най-любимият, а те – най-любимите актьори в него. „Благодарим ви, за вас сме направили и следващия си филм „Диви и щастливи“.

„При старта на първи сезон някой ми беше изпратил снимка от женския пазар от една сергия. Един човек си беше извадил едно малко телевизорче, а на него беше запечатан кадър от сериала. Българското кино не си е отивало, но не можеше да събере фокус. На церемонията вчера „Откраднат живот“ взе цели 4 награди. Много сме щастливи и благодарим на NOVA. Беше много вълнуващо събитие“, сподели Христина Апостолова.

Статуетките връчиха фенове заедно с обичаните български актьори от киното и театъра – Аня Пенчева, Бойка Велкова, Галя Александрова, Дарин Ангелов и Любомира Башева, както и представители на киностредите и медиите – Стефан Прохоров, програмен директор на „Дом на киното“; Александър Варов, търговски и продуктов директор на „Нетинфо“ и Поля Александрова, редакционен директор на „Attica Eva“. Със специално видеопослание към церемонията се присъедини и актрисата Цветана Манева.