Зрителите отличиха Юлиан Вергов за любим актьор в тв сериал за ролята му на доц. Банков в сериала „Откраднат живот: Анатомия на гнева“

Снощи на стилна церемония в Дома на киното бяха раздадени вторите награди „NOVA подкрепя българските филми“, които отличиха най-любимите актьори, актриси и продукции.

„Трогнат съм, защото и миналата година спечелих тази награда, но тази се развълнувах особено. Любовта на публиката е невероятно зареждаща и мотивираща. Благодарение на нея си даваш сметка, че това, което правиш, има смисъл. Беше разтърсващо за мен в буквалния смисъл на думата. Благодаря на всички зрители, които са гласували за мен. Използвам случая, за да благодаря на Евтим Милошев, на Христина Апостолова, на NOVA, защото наистина подкрепя българските филми и създаването им. Искам да благодаря още на всички актьори в сериала, защото смятам, че всеки от тях заслужава такава награда. Не на последно място искам да благодаря на целия прекрасен екип на „Откраднат живот“, защото без тях няма как да се получи такъв качествен продукт. Съжалявам, че не успях да присъствам лично на връчването на наградите, но по това време бях на представление“, сподели актьорът в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“.

Вторите годишни награди "NOVA подкрепя българските филми" отличиха любими актьори, актриси и продукции

Бунтар и фен на високите скорости в сериала, Юлиан признава, че в живота прилича на екранния си персонаж. „Имаме много общи черти. Със сценарния екип решихме, че можем да вплетем някои мои лични хобита и интереси в изграждането на образа на героя ми в сериала.“

Повече за ролите на Юлиан Вергов в киното и театъра, и кои са сериалите, които му допадат най-много в световен мащаб, гледайте във видеото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“.