Още в първия гейм швейцарецът стигна до точка за пробив

Роджър Федерер взе ключова победа над Новак Джокович с убедителното 6:4, 6:3 в последен двубой от група B на Финалите на АТП в Лондон. По този начин швейцарецът се добра до място в полуфиналната фаза, където очаква да разбере своя съперник през утрешния ден, предаде Gong.bg

Двубоят започна с великолепно темпо от страна на Федерер. Още в първия гейм швейцарецът стигна до точка за пробив, но все пак Джокович задържа нервите си и удържа подаването си.

Зверев стартира в Лондон с впечатляваща победа над Надал

В третия гейм на срещата обаче сърбинът не успя да повтори това. Швейцарецът продължава да е по-решителният играч на терена, като чрез своя форхенд той успешно си дава предимство в разиграванията. Федерер стигна до три точки за пробив, като реализира още първата след едно феноменално разиграване и от двамата играчи.

До края на първия сет двамата тенисисти влязоха в по-спокойно темпо. Федерер успяваше категорично да си взема подаванията, докато Джокович намери частично ритъм. Все пак обаче това не беше достатъчно за Ноле, за да спаси първия сет и 20-кратният шампион от турнири от Големия Шлем затвори сета с 6:4.

Вторият сет завърши 6:3 в полза на "Маестрото", като в последният за мача гейм Федерер направи пробив на нула, за да може  да си осигури място на полуфиналите на турнира. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.