Температурите ще са около 16 градуса

Дъждът спря в цялата страна. Облачността също се изтегля на североизток. Предстои слънчев ден с мъгла в сутрешните часове около реките и в някои низини и котловини. През деня температурите ще са в интервала 16-21 градуса. По-хладно на северозапад, по-топло около Черноморието и в Югозападна България. Ще се стопли и в планините. Дневната температура там ще е от 7-8 градуса по високите части до към 13 градуса в ниското. Вятърът – слаб, само по откритите била ще е със скорост до 20-30 километра в час.

В следващите дни времето ще остане нестабилно в централните части на Средиземноморието с развитие на пореден средиземноморски циклон, който бавно ще се движи на изток. Интензивни валежи и бурен вятър се очакват в много райони на Италия, където е издаден оранжев код за опасно време. Подобна ще е ситуацията и по Адриатическото крайбрежие.

Нашата страна обаче попада в зона с високо атмосферно налягане. Почивните дни ще са слънчеви и сухи в по-голямата част на страната. Сутрините – мъгливи с температури около 10 градуса, следобедите термометрите ще гонят 15-16 градуса. Нова вълна превалявания очакваме чак в понеделник, с по-голяма вероятност в Югозападна България.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.