Темата коментират икономистите Георги Кадиев и Даниел Василев

„Всеки данък удря по джоба на данъкоплатците. По-логичното би било общините да получават 2  от 10-те процента данък. Тоест 8 процентни пункта да остават за държавата. Получава се, че държавата облага веднъж, а общините втори път”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” икономистът Даниел Василев.

НОВИ ДАНЪЦИ: С колко ще поскъпне животът в София?

„Вдигането на данъци е правилно, само ако по времето на кампанията съответният кандидат за кмет го е обявил предварително. Иначе лъже избирателите. Съответната община преценява дали това е нужно” Георги Кадиев.

Какво налага вдигане на местните данъци и такси?

Кадиев заяви, че на местните избори се е бил кандидатирал за кмет на София и в програмата му ясно е пишело, че ще има високо увеличение на данъците за коли. „Целта е събраните пари да отидат изцяло за безплатен градски транспорт, за да може хората да слязат от автомобилите. Г-жа Фандъкова постъпи некоректно. Тя не излъга гражданите, но когато я попитаха дали ще увеличава данъците, заяви, че те не са вдигани от 10 години. От думите й човек си прави извод, че няма да има промени”, поясни Кадиев.

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.