Вижте какво разкри бивш помощник на кралското семейство

За повечето хора Коледа е един от празниците, за които отделяме най-много пари от бюджета си. В това число влиза и кралица Елизабет II, която харчи зашеметяващите 30 000 паунда за 620 подаръка за семейство и персонал. Това твърди бивш помощник на кралското семейство, цитиран от Daily Mail.

Кейт Мидълтън с български чорапи на събитие (СНИМКИ)

Нейно величество, която е на 93 г., изпраща и 750 коледни картички. Те обикновено съдържат семейна снимка - на роднини, приятели, членове на кралското домакинство и различни делегати на британската общност.

Говорейки пред Fabulous Digital, източникът на информацията разкри, че до две седмици преди 25 декември се казва на служителите да отидат в една от стаите в Бъкингамския дворец, за да получат подаръка си от кралицата.

Снимка: Getty Images

Те се редят да получат опакован подарък от кралицата, а тя казва по няколко думи на всеки от тях - обикновено нещо като „Благодаря ви много за цялата ви помощ през годината “, последвано от „Честита Коледа”.

Кейт и Уилям готвят коледни сладкиши в ТВ шоу (СНИМКИ)

„Подаръците обикновено са книгоразделители или малко парче порцелан от магазина за подаръци в двореца. В повечето години тя им дава и малък коледен пудинг в кутия“, казва бившият помощник на кралското семейство.

Ако персоналът не е в състояние да напусне задълженията си в определените дни, тогава домакинът им изпраща подаръците заедно с картичка от монарха, която се подписва от кралицата и принц Филип.

Снимка: Getty Images

Помощникът твърди, че преди кралицата се е наслаждавала на това сама да избира подаръците преди Коледа в Бъкингамския дворец, но сега подаръците се избират онлайн от офиса на частния секретар на монарха.

Кралица Елизабет се пенсионира след 18 месеца?

Преди избрани магазини, сред които Harrods и Fortnum & Mason, са изпращали в двореца неща, които кралицата може да разгледа. Те са били излагани на маси в две от стаите в двореца.

„Беше като нейния собствен кралски мол. Това е едно от онези неща, за които всъщност няма нужда да харчи енергията си, докато старее", каза още бившият помощник.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.