По последни данни жертвите на инцидента са 12

Ден на траур е обявен в Казахстан, след като в петък самолет се разби малко след като излетя, при което загинаха 12 души, включително пилотът, предаде БТА.

Правителството в Казахстан е приканило медиите да се въздържат от излъчването на всякакви развлекателни програми.

Самолетът „Фокер 100” на казахстанската авиокомпания „Бек еър”, се вряза в бетонна стена, след което се удари в двуетажна жилищна сграда в Алмати. Властите спряха полетите на всички останали самолети „Фокер 100” в Казахстан.

Две бебета са спасени от падналия самолет в Казахстан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разследващите съсредоточават вниманието си върху версиите за пилотска грешка или техническа неизправност. Повечето пътници на борда оцеляха при катастрофата. Според казахстанския заместник-министър на здравеопазването 67 души са ранени, а 47 души все още са хоспитализирани в болници в Алмати.

 

 

Осем от настанените за лечение са със сериозни наранявания, необходими са били и няколко спешни операции, каза той в изявление, излъчено по казахстанската телевизия.

В самолета е имало четирима чужденци - двама от Украйна и по един от Китай и Киргизстан. И четиримата са оцелели според казахстанските власти.

Самолетът изпълнявал полет от Алмати за  столицата Нурсултан.

Това е най-тежката авиозлополука от години в богатата на петрол бивша съветска република, отбелязва ДПА. Над 20 души загинаха там при катастрофи през 2012 и 2013 г.