Вижте най-добрите моменти от света на спорта през изминалата година

"Ливърпул" написа нова страница от великата си историята, след като направи невероятен обрат срещу Барселона в полуфиналния мач реванш от Шампионската лига на „Анфийлд“. Мърсисайдци спечелиха с 4:0 и си гарантираха участие на финала на турнира, който се игра на  „Уанда Метрополитано“ и те по-късно спечелиха, побеждавайки "Тотнъм Хотспър" с 2:0.

В ГАЛЕРИЯТА ТУК - вижте всички спиращи дъха моменти от спортния свят през изминалата година.

Финал за историята. Новак Джокович триумфира на турнира „Уимбълдън” след инфарктен двубой срещу Роджър Федерер. Швейцарецът беше на крачка да реши мача в своя полза, когато само една точка го делеше от спечелване на трофея.

НЕВЕРОЯТНО! Анди Руис унищожи Антъни Джошуа. Нещо на пръв поглед невероятно се случи в професионалния бокс. Анди Руис-младши, соченият за пълен аутсайдер 121-килограмов боксьор, победи Антъни Джошуа с нокаут в 7-ия рунд. Срещата се проведе в „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк.

Великан! Хищният лъв Гришо разкъса великия Федерер. В спора за място на финалната четворка първата ракета на България записа ако не най-голямата победа в кариерата си, то със сигурност една от най-знаменитите си срещу може би най-великия тенисист в историята Роджър Федерер. След епична над тричасова битка Гришо взе първия си успех над носителя на 20 титли от Големия шлем след 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. 

Новак Джокович имаше удоволствието да вдигне купата на турнир от големия шлем за 16-ти път. Водят го Рафаел Надал с 18 и Роджър Федерер с 20 титли.

За своите 38 години, Федерер беше на косъм да се превърне в най-възрастния играч, печелил някога турнир от Големия шлем. Вместо това вписа името си в друг рекорд - за най-дълго продължил финал на „Уимбълдън”- цели 4 часа и 47 минути. 

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА ТУК

Предишния рекорд държеше финалът през 2008-ма, когато след 4 часа и 48 минути игра, Федерер отново загуби от Рафаел Надал. 297 минути двубой, в който имаше от всичко по много. Но само един, който си тръгва като победител. 

Aнди Руис детронира Антъни Джошуа като световен шампион в професионалния бокс в тежка категория. Мексиканецът нокаутира своя съперник в 7-ия рунд на мача в "Медисън Скуеър Гардън".