Гледайте отличени филми всяка вечер от 21.00 ч.

С наситени сюжети и въздействаща кинематография ще впечатли зрителите третата седмица на филмовата кампания „Треска за Оскари“ по KINO NOVA. Всяка вечер от 20 до 26 януари в 21.00 ч. почитателите на седмото изкуство ще могат да се насладят на седем отличени и обичани заглавия, зад чието създаване стоят снимачните екипи на едни от най-запомнящите се филми в историята на киното.

Незабравими истории в третата седмица на „Треска за Оскари“ (ГАЛЕРИЯ)

Емоционалният и поразяващ екшън „Пърл Харбър“, умело съчетан с красива романтика, ще даде старт на третата седмица в понеделник от 21.00 ч. Наградената с „Оскар“ лента разкрива драматична любовна история, разказана на един дъх, на фона на най-безумния и мащабен сблъсък, видян от съвременния човек - Втората световна война. Режисьор е майсторът на блокбъстъра Майкъл Бей, а в главните роли влизат Бен Афлек, Кейт Бекинсейл, Джош Хартнет и Дан Акройд.

Следва адаптацията по легендарния комикс на Марвел „Железният човек”. Във вторник от 21.00 ч. Робърт Дауни Джуниър влиза в ролята на милиардера индустриалец и изобретател Тони Старк. Когато Тони е отвлечен и принуден да изработи оръжие за масово унищожение, той създава високотехнологичен костюм-броня, който му помага да се спаси. Той разкрива опасен заговор, който заплашва да дестабилизира световния ред, надява бронята и се заклева да предпазва света като Железния човек.

В сряда от 21.00 ч. зрителите ще могат да се насладят на филма „Боен кон“. Величествената история с шест номинации „Оскар“ разказва за младия Албърт и неговия кон - Джоуи. Силната връзка помежду им е прекъсната, когато Джоуи е продаден на кавалерията и е изпратен в окопите на Първата световна война. Въпреки че е прекалено млад, Албърт се отправя за Франция, за да спаси приятеля си. Създаден от един най-влиятелните режисьори в киното – Стивън Спилбърг, филмът е адаптация по едноименната пиеса и книга от 1982 г.

Непохватният, но добронамерен Грег (Бен Стилър) възнамерява да се ожени за любовта на своя живот - Пам Бърнс, когато среща родителите ѝ за пръв път на сватбата на сестра ѝ. Досега му се е налагало да търпи само обидчивата си годеница, но ето че се натъква и на твърде загрижения ѝ баща Джак, който на всичкото отгоре е и бивш агент на ЦРУ. С номинация за „Оскар", комедията „Запознай се с нашите“ ще бъде излъчена в четвъртък от 21.00 ч.

„Треска за Оскари“ продължава в петък от 21.00 ч. с номинираната биографична драма за Рубин “Урагана” Картър - горд, многообещаващ боксьор, който е несправедливо обвинен в жестоко престъпление. Блестящият актьорски състав, начело с Дензъл Уошингтън, спомага за невероятната реализация на забележителната история за победата на един шампион и за триумфа на човешкия дух.

В събота вечер от 21.00 ч. носителят на „Оскар“ Силвестър Сталоун отново влиза в един от най-запомнящите се негови екранни образи на боксьора Роки Балбоа в спортната драма „Крийд: Сърце на шампион“. Този път обаче Роки няма да излезе на ринга, защото там ще се подвизава неговият ученик Адонис Джонсън, в чиято роля влиза новоизгряващата звезда Майкъл Б. Джордан, познат от превъплъщението си във „Фантастичната четворка”.

Финал на третата седмица от златния филмов месец ще сложи биографичната драма „Късметлията“. В неделя от 21.00 ч. Ръсел Кроу и Рене Зелуегър са в основата на тази необикновена история на западнал боксьор, който получава втори шанс и успява да стане световен шампион. Дългата и трудна битка към върха на един обикновен човек вдъхновява целия американски народ по време на Голямата депресия. Режисьор на лентата е носителят на две награди „Оскар“ – Рон Хауърд.

Кампанията „Треска за Оскари“ ще предложи на киноманите възможността да проследят тричасово специално студио с директни включвания от Червения килим на 9-ти февруари по NOVA. А на 10-ти февруари в ефира на KINO NOVA от 03.00 ч. ще могат да се насладят на живо на церемонията по връчването на 92-те награди „Оскар“ на Филмовата академия на САЩ. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на церемонията и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 21.00 ч., само в ефира на KINO NOVA.