Екип на NOVA разговаря с жената, с която е живял бившият полицай Веселин Димитров

Блокът във Варна, в който избухна взрив и загинаха двама души, е със сериозни поражения. Достъпът до 14 от апартаментите е ограничен, липсват носещи стени, електрическите инсталации са стопени, засегнати са междуетажни конструкции, има и пукнатини. 

За 12 от апартаментите има заповед да не бъдат обитавани. Живущите все още нямат яснота какво се случва с техните домове. „Няма срокове за връщане, както и липсват експертизи за това какви са конструктивните проблеми и защо сме извън жилищата си”, обясни собственичката на апартамент в пострадалия блок Сашка Желязкова.

САМО ПО NOVA: Говори жената на заподозрения за взрива във Варна (ВИДЕО)

„Не познавам Веселин и недоумявам как нормален човек би направил подобно нещо. Сами няма да успеем да се справим с нанесените щети в апартамента”, каза синът на една от най-тежко пострадалите жени от взрива.

Седмица след взрива Искра Урумова разговаря с жената, с която е живял смятания за извършител бивш полицай Веселин Димитров. 

„Който го види винаги може да каже, че е много внимателен и интелигентен човек, но на практика това е фалшиво лице и няма нищо общо с истинската действителност”, казва Антоанета.

Можеше ли да бъде избегната трагедията в блока във Варна?

Антоанета знае, че има много жени в нейното положение. Признава, че усещането за безпомощност на жертвите е много силно, особено когато околните са безучастни, въпреки че знаят за проблема.

„Ако в дадено жилище се чува силна музика късно вечер, съседите ще сигнализират в полицията и ще подадат сигнал че се вдига шум. Обаче ако чуят, че има семеен скандал - казват, това си е техен пробле”, споделя още Антоанета.

Повече гледайте във видеото. 

Репортер: Искра Урумова