Актьорът даде откровено интервю пред Мариян Станков-Мон Дьо

Тази седмица в "Неделята на NOVA" Мариян Станков-Мон Дьо ни среща с актьора Димо Алексиев.

Неуспехите във волейбола го подариха на българската публика. Неговият Калигула преди близо 10 години му донесе славата и награда „Аскеер” за изгряваща звезда и го прати на щат в Народния театър. Но след два сезона, дълго чакане за роля и нуждата от сигурни пари, той избира свободата и напуска трупата на най-големия театър в България.

„Oткраднат живот“ ще зарадва феновете с девети сезон

Днес Димо Алексиев е свободен да прави избори. А това му дава свободата да говори свободно. Дори за професията, в която тихо се плетат интриги, за новите времена и подмяната, за любовта, смирението и грешките: "Човек не трябва да се срамува от провалите", казва Димо. И е категоричен, че сериозен проблем на съвременните хора е липсата на вкус. "Ако нямаш вкус, може да си окъпан в лукс и пак да си свиня", откровено заявява актьорът.

Той говори и за любовта. Казва, че за него тя е урок и е готов да прости всичко, когато обича - дори и изневяра. 

Димо Алексиев за „Откраднат живот: Кръвни връзки” и екзистенциалните въпроси

"Дъшерите ми са две от лицата на любовта в моя живот. Искам да ги науча да обичат, което изглежда все по-трудно", казва още Димо Алексиев.

Той не смята славата за особен позитив. „Не е готино да си известен в такава малка град държава, защото никой не зачита личното ти пространство”, казва още актьорът.

Цялото интервю гледайте във видеото.