Джокович постигна десета победа от десет мача срещу Раонич

Световният номер 2 Новак Джокович ще се изправи срещу Роджър Федерер в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като победи Милош Раонич с 6-4, 6-3, 7-6(1) във втория четвъртфинал днес.

Велик Федерер! Oтрази седем мачбола и се класира на 15-и 1/2-финал на Australian open

Раонич демонстрира много силна игра от началото на турнира, като не бе загубил нито един сет и не бе допуснал нито един пробив в първите си четири мача в Мелбърн. Срещу Джокович обаче силният му сервис не бе толкова ефективен и сърбинът имаше множество възможности за пробив. В първата част Джокера пропусна осем възможности за пробив, преди все пак да вземе подаването на съперника си и да поведе в резултата. Във втория сет сърбинът отново доминираше и направи един пробив, за да вземе частта с 6-3. Третият сет бе най-оспорван, като пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който Джокович бе категоричен и се наложи със 7-1.

15-годишната Коко Гоф детронира шампионката Осака (ВИДЕО+СНИМКИ)

По този начин Джокович постигна десета победа от десет мача срещу Раонич и се класира за осмия си полуфинал на Аустрелиън Оупън. Във всички други случаи, в които Новак е достигал до най-добрите четири, той е печелил титлата. За място на финала Джокович ще спори с Федерер, който по-рано днес спаси седем мачбола, преди да победи американеца Тенис Сандгрен. Това ще бъде 50-ти сблъсък между Джокович и Федерер, като до момента балансът е 26-23 в полза на Джокера.