Инициативата е част от партньорството между приюта и полицейското управление

Полицейското управление във Вирджиния взе на половин работен ден с полицаите да работят кучета за осиновяване. Служителите на реда се надяват, че четириногите ще намерят новия си дом.

9-годишният питбул Си Джей е изоставен през ноември. През повечето време гледа как осиновителите го подминават, но днес идва човек, който се радва да го види.

Си Джей излиза на разходка, а човекът, който го разхожда е старши-полицай Андреа Холидей. "Идва сутринта и взима едно от кучетата за осиновяване. Имат цяла сутрин да се разхождат и да разглеждат града", каза мениджърът на приют за бездомни животни Дженифър Лафонтен.

Как с нюх се ловят мигранти?

Инициативата е част от партньорството между приюта и полицейското управление. Целта е кучетата за осиновяване да получат шанса да намерят нов дом. Първо Си Джей се разхожда по улиците на Уилямсбърг. "Те изразходват енергията си, получават лакомства и се забавляват", каза още полицаят в град Уилямсбърг Андреа Холидей.

След това е време да се запознаят с новите си приятели в сградата на кметството. Холидей казва, че това е забавно не само за кучето, но и за онези, с които то се среща.

Накрая Си Джей и Холидей отиват в полицейското управление, където всяко куче получава за награда лакомство. "Невероятно е, че могат да изживеят това, което всяко куче трябва да изживее - дом, семейство, което го обича. Някой, който да се грижи за него до края на живота му", заяви офицер Холидей.