За жителите в блока ще бъде осигурена водоноска

След физико-химични и микробиологичен анализи в една проба е установено несъответствие по показатели цвят, мирис, мътност, амониев йон, перманганатна окисляемост, колиформи, ешерихия коли и ентерококи, съобщава РЗИ - Перник. Пробата е взета в кв. "Изток", ул. "Бучински път" бл. 3 след сигнали на граждани.

Близо километър от спасителния тръбопровод за Перник е изкопан

За резултатите е уведомено ръководството на ВиК дружеството и е връчено предписание. По разпореждане на РЗИ-Перник водоподаването в района ул. "Бучински път" бл. 3 е преустановено до възстановяване качеството на водата. За жителите в блока ще бъде осигурена водоноска.

Екипи на "ВиК" ООД Перник ще извършват днес ремонтни дейности. РЗИ информира, че водата в района не е годна за питейно-битови цели и препоръчва същата да не се използва. След вземане на контролни проби и възстановяване качеството на водата, населението ще бъде информирано своевременно.

Нивото на язовир "Студена" леко се покачва

Във всички останали райони на Перник и населените места с режимно водоподаване водата е с добри показатели, с изключение на показател манган, уточнява РЗИ.

Водата в бл.3 на ул."Бучински път" в пернишкия квартал "Изток", където бяха установени несъответствия, вече е годна за пиене, съобщава РЗИ.

Екипи на "ВиК" ООД вчера са извършили ремонтни дейности. След промивка и дезинфекция на участъка от водопроводната мрежа, засегната от аварията, са взети проби от потърпевшия район. Резултатите от извършените анализи отговарят на изискванията на Наредба номер 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели, по физико-химични и микробиологични показатели, с изключение на показател манган.

По сигнал на граждани, след физико-химични и микробиологичен анализи, в една проба бе установено несъответствие по показатели цвят, мирис, мътност, амониев йон, перманганатна окисляемост, колиформи, ешерихия коли и ентерококи. Некачествената вода бе в бл.3 на ул."Бучински път" в пернишкия квартал "Изток".

Водоподаването в района бе преустановено до възстановяване качеството на водата.