„Неща с душа“, „Тинузавър“ и „Академия за родители“ са финалистите, които ще се борят за голямата награда, а победителят ще стане ясен на 13 февруари

Приключи онлайн гласуването в шестото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България – ПРОМЯНАТА. 28 401 души дадоха своя глас за петимата финалисти в конкурса.

След три седмици на оспорвана надпревара за подкрепата на публиката, социалните предприемачи, които събраха най-много гласове и продължават в следващия етап на конкурса, са „Неща с Душа“, „Тинузавър“ и „Академия за родители“.

Кунка Великова и Нина Димова от „Неща с душа“ – създават образователни игри и материали, които помагат на децата да учат по-лесно и чрез игра. Особено са полезни за деца със специални потребности, които се затрудняват да усвояват учебния материал от учебниците и хартиените помагала.

Невен Боянов и Ивайло Николов от „Тинузавър“ – платформа, която учи децата на програмиране, математика, физика и електроника по забавен и практичен начин. Те създават специален хардуер, софтуер и учебна методология, с които децата могат да си сглобят сами миниатюрно компютърче, а след това да го програмират.

Мариела Станулова и Ралица Жечева от „Академия за родители“ – платформа, която помага на всички бъдещи и настоящи родители да  отгледат здрави и щастливи деца. Така родителите могат да получат съветите, от които имат нужда – проверени, на едно място и в точния момент.

На 13 февруари тримата финалисти ще имат възможността да представят проектите си пред жури, което включва представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Освен тях социалните предприемачи ще трябва да убедят и детското жури на конкурса, че техният проект заслужава първото място. Двете журита ще вземат окончателно решение кой ще бъде големият победител в ПРОМЯНАТА тази година. Той ще бъде обявен на официална церемония на 13 февруари вечерта. Класиралият се на първо място ще получи безвъзмездно финансиране от 30 000 лв., а проектите на втора и трета позиция - по 15 000 лв.

Всичките петима финалисти в конкурса тази година („Неща с душа“, „Тинузавър“, „Академия за родители“, „Академия Миротворци“, „Пукльовците“) стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Те ще получат обучения, консултации от бизнес ментори, достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change и медийна подкрепа, благодарение на Нова Броудкастинг Груп.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.