Кунка Великова от „Неща с душа” и Юрий Вълковски от Reach for Change България са на гости в „Плюс-Минус. Коментарът след новините”

Кунка Великова, един от основателите на „Неща с душа”, и Юрий  Вълковски, директор на Reach for Change България, са на гости в „Плюс-Минус. Коментарът след новините”

"Неща с душа" е големият победител в ПРОМЯНАТА 2019/2020

 "Неща с душа" са големият победител в шестото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change България.

„Неща с душа” е големият победител в шестото издание на ПРОМЯНАТА

„За шеста поредна година NOVA телевизия и Фондация Reach for Change обявяваме конкурс за социални предприемачи. Първите години ни питаха какво е това, но сега вече хората знаят. Получаваме между 100 и 300 кандидатури всяка година, от около 40-50 населени места. Миналата година получихме 136 кандидатури и от тях избрахме само 5. Така че конкуренцията е много сериозна. Като, разбира се, има една по-голяма група от 12 проекта, която ние обучавахме, изграждахме капацитет, мениджърски умения, финансови и т.н. Защото много често това са хора, които са социални ентусиасти, но им липсват бизнес умения или просто трябва да се доразвият. Избрахме пет. Тези пет са явиха на онлайн гласуване. Имаше много голям интерес от публиката. Трите проекта, които получиха най-много гласове, вчера се явиха пред детско и възрастно жури. Детското жури беше много активно, това бяха шест деца между 12 и 14 години. Ужасно взискателни бяха”, разказа Юрий Вълковски, директор на Reach for Change България.

Снимки от церемонията можете да видите ТУК.

„”Неща с душа” са образователни материали за деца и за деца със специални потребности, които помагат на децата по-лесно и интересен начин да усвояват основни умения. Като четене, писане и природни закономерности, които са им необходими, за да успяват в училище. „Букви за проследяване” е един от най-популярните ни продукти, които помагат на детето да си изгради мускулна памет за това как се пише буквата. Улеите в дървената плочка всъщност водят ръката и когато детето трябва да напише буквата на хартия му е много по-лесно. Това е полезно за всяко дете, но за дете със специални потребности, особено двигателни, е изключително важно, за да не се страхува от ученето ”, разказа Кунка Великова, основател на „Неща с душа”.

Още интересни подробности за победителя в ПРОМЯНАТА можете да видите във видеото.