Къде е водата на град Перник и кога ще е готов новият водопровод, вижте в събота, веднага след централната емисия новини

Вече четири месеца стохилядният град Перник е на воден режим. През този период жителите му преживяха много водни аварии и дори наличието на ешерихия коли във водата в някои квартали. Диана Найденова обува гумените ботуши и натиска газта, карайки направо към миньорския град. Неин спътник и гост тази седмица е министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той ще отговори на въпросите, които горещо вълнуват перничани, а именно къде мистериозно изчезна водата от язовир „Студена“ и защо новият водопровод на града не е готов? Министър Караниколов и Диана Найденова ще направят съвместно и проверка на работата на строителите и ще разговарят с потърпевшите.

Новият водопровод ще бъде между Мало Бучино и Перник, чиято цел е да пренесе вода от язовир "Бели Искър" в язовир "Студена", която пък вече е пренесена от язовир "Белмекен". Защо строителството се забави, а стойността на проекта от 25 млн. лв. набъбна до 27 млн. лв. Отговорите на тези и още въпроси, свързани с водната криза, ще чуете в „Карай направо“ с Диана Найденова в събота (7 март) по NOVA.

За да чуете истината от първо лице, гледайте „Карай направо“ тази събота (7 март), веднага след централната емисия новини.