Това е най-смъртоносната атака срещу обект от няколко години насам

Американски и британски войник, както и един американски предприемач, са били убити в сряда при ракетен удар срещу военна база на север от Багдад, заяви американски военен служител, цитиран от АФП.

Американски войници бяха убити при нападение в Афганистан

Това е най-смъртоносната атака срещу обект, в който се помещават чуждестранни войски от няколко години насам и идва след редица ракетни атаки, насочени срещу американските войски в Ирак, както и към американското посолство в Багдад, предаде БГНЕС.

До момента никой не е поел отговорност, но Вашингтон обвинява подкрепяните от Иран фракции за подобни атаки.

Над 100 военни на САЩ са пострадали при атаката на база в Ирак

При предишните ракетни атаки срещу американски войници, дипломати и съоръжения в Ирак през последните месеци бяха убити един американски контрагент и иракски войник.

Два дни след смъртта на американец, загинал при ракетен удар срещу иракска военна база в Киркук в края на миналата година, американската армия удари пет бази в Ирак и Сирия, използвани от проиранската въоръжена фракция Катиб Хизбула.

Няколко ракети паднаха близо до американското посолство в Багдад

След това напрежението се увеличи още повече между Вашингтон и Техеран, което доведе до убийството в Багдад на 3 януари на могъщия ирански военен командир Касем Солеймани с американски дрон. Иран отмъсти, като изстреля ракети по иракска база, в която се помещават американски войници.