Това разпореди кметът на столицата Йорданка Фандъкова

"Синята" и "зелената" зони в София стават временно безплатни - за периода 17-29 март. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Ето още какви мерки въвеждат властите в града като превенция на разпространението на коронавируса:

- Отменя се временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще бъдат направени допълнителни промени. Екипи на ЦГМ ще следят за натоварването.

Градовете в България опустяха след мерките срещу коронавируса (ВИДЕО+СНИМКИ)

- Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично ще бъдат удължени, без да е необходимо отиване до пункт на ЦГМ.

- На всички метростанции е създадена организация за напомняне на пътниците да запазват по-голяма дистанция един от друг.

Кабинетът: Фирмите да не съкращават служители, поемаме 60% от заплатата им за първия месец (ВИДЕО)

- Продължава засилената дезинфекция на всички превозни средства на градския транспорт. Екипи на транспортните оператори следят използването на всяка линия и се подготвя реорганизация спрямо натовареността.

"Моля всички софиянци да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и Министерство на здравеопазването. Да, промените се отразяват на живота ни, но имат за цел да го запазят. Благодаря на всички за усилията! Заедно ще се справим!", написа Фандъкова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО