Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова

"Във Втора градска болница ще работи едно отделение за пациенти с коронавирус". Това обяви във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова. Директорът на Втора градска доц. Узунов е започнал реорганизацията на отделението по пулмология, което е с отделен вход и то ще заработи, след като се гарантира необходимият персонал.

Болницата разполага с необходимите защитни облекла и доставките ще продължат. Кметът на София е гарантирала и допълнително финансиране за тези, които ще поемат заразените. Отделението ще получи и още един апарат за обдишване.

Заповед от здравния министър: Кой ще бъде поставян под карантина?

"Днес в болницата говорих и с медицинските работници, които не са съгласни с реогранизацията и чух притесненията им. Те настояват останалите отделения да продължат да работят по начина, по който са работили досега. Доколко това е възможно е въпрос, на който те сами ще си отговорят.

Заразените с коронавирус у нас вече са 67 (ВИДЕО)

На твърденията на някои лекари, че не са подготвени да лекуват това заболяване, ще кажа само, че студенти по медицина и лекари от всички специалности се записват доброволци. Националният щаб изпрати инструкции към медицинския персонал затова какво лечение се прилага на база опит на китайските им колеги", пише Фандъкова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП