Той напомни на беларусите за превантивните мерки

Президентът на Беларус Александър Лукашенко сподели рецепта за това как да победим коронавируса. А именно – чрез сауна, водка и работа на полето, предава Belnovosti.

Беларуският лидер призова гражданите да не изпадат в паника заради COVID-19, а да продължат да работят спокойно.

ИЗСЛЕДВАНЕ: Коронавирусът оцелява часове извън човешкото тяло

„Особено сега, в селото. Хубаво е да видите по телевизията как хората работят на трактор, никой не говори за вируси. Там тракторът ще излекува всички. Полето лекува всички“, цитира медията думите на Лукашенко.

Той напомни на беларусите за превантивните мерки. Ефективен метод за противодействие на новия вирус е редовното миене на ръцете и спазването на диета. В допълнение, водката също помага в борбата срещу коронавируса, твърди Лукашенко.

Русия вече тества върху животни ваксина срещу коронавирус

„Мийте ръцете си по-често, закусвайте навреме, обядвайте и вечеряйте. Аз не пия, но наскоро шеговито казах, че трябва не само да миете ръцете си с водка, но вероятно и да отровите вируса с 40-50 грама чист алкохол", отбеляза президентът на Беларус.

Той обърна внимание и на факта, че е полезно да посещавате сауната два или три пъти седмично. „Китайците ни казаха, че този вирус не може да издържи при над 60 градуса“, добави Лукашенко.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП