Измамниците се представят за медицински работници и настояват хората да им отворят жилищата си

Случаите на незаконно проникване по домовете в Испания зачестиха в периода на пандемията от коронавирус. Престъпниците обикалят преоблечени като медицински работници и настояват хората да им отварят жилищата си, съобщи главният комисар на националната полиция Хосе Анхел Гонсалес, цитиран от БГНЕС.

При кои предишни заболявания коронавирусът е особено опасен?

През изминалата седмица са подадени сигнали за множество подобни случаи. Най-често срещаната версия е била за лекар или санитар, който настоявал да влезе, уж за да направи тест за коронавирус. В други случаи заподозрените са искали да им се отвори под претекст, че раздават маски и ръкавици.

Над 800 жертви на COVID-19 в Испания за денонощие

Хосе Анхел Гонсалес призова сънародниците си да не отварят вратите на непознати.

Към 30 март броят на заразените с коронавирус в Испания достигна 85 200 човека, което надхвърля броят за заразените в Китай. Жертвите вече са 7 340, с което страната се нареди на второ място след Италия.

Продажбата на тоалетна хартия в Полша скочи с 600%

Ограничителните мерки в Испания бяха удължени до 11 април, включително. Жителите на страната имат право да излизат от домовете си само при определени случаи – за пазаруване на храна, лекарства, за да отидат в болница, да помогнат на хора, които не могат да се справят самостоятелно или за да отидат на работа. Правителството взе решение да прекрати всякакви дейности, които не са жизнено необходими. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП