Частните превозвачи, които обслужват линиите на обществения транспорт в Пловдив са допуснали груби нарушения

Заради скандалната ситуация с препълнените автобуси на градския транспорт в Пловдив, кметът глобява превозвачите.  От местната власт твърдят, че транспортните дружества не са изпълнили изискването - в пиковите часове по линиите на градския транспорт да се движат повече рейсове.

Скандалните снимки с  правостоящи и натъпкани един до друг в малки автобуси пътници, взривиха социалните мрежи.  За абсурното пътуване в сутрешните часове в градския транспорт сигнализираха и наши зрители.

Кога в Пловдив ще има лаборатория за тестване на коронавирус?

„Пътуването е страшно. При вяско кихане, изкашляне или подсмърчане се опитваш да се отдръпнеш от другите хора, макар че няма как, няма къде просто“, коментира Христина Чаркадова.

Пореврака на Общината установила, че фирмите превозвачи не спазват разписанието в сутрешните часове. Те провеждали по-малко на брой курсове и с по-малки автобуси, въпреки договорката по това време да се движат повече рейсове.

 

 

„Първоначалната глоба е по 1 000 лева, а всяка следваща ще бъде по 5 000 лева“, заяви Пламен Вълков – директор на ОП “Организация и контрол на транспорта“ – Пловдив.

Собствениците на транспортните фирми заявиха, че санкциите са неправомерни и ще ги обжалват в съда. От две седмици пътникопотокът е намалял със 75%, автобусите се движели празни и фирмите финансово нямало да издържат.

„Горивото си върви, разходите за поддръжка и текущ ремонт и други съпътстващи разходи си вървят, а приходите са нищожни. Средно в автобус няма да има повече от 4-5 човека“, посочи Веселин Дошков - управител на „Хеброс бус“ – Пловдив.

Защо автобусите по линията Куклен-Пловдив са препълнени въпреки забраната?

Около 40 % от шофьорите в градския транспорт са в принудителен платен отпуск. Други отказвали да работят от страх.

„Шофьорите са уплашени. Не искат да работят за коронавируса. И нашето предложение е, че на шофьорите и кондукторите също трябва да се дадат бонуси по 1 000 лева, защото са на първа линия и обслужват втория по големина град в България“, каза Петко Ангелов – собственик на „Автобусни превози“ – Пловдив.

Превозвачите обсъждат и вариант автобусите в Пловдив да се движи само сутрин за три часа и следобед за четири, през останалото време градът да остане без транспорт.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП