Интересните моменти от ден 10 на онлайн изданието на фестивала

След като провеждането на София Филм Фест e отложено поради извънредната ситуация, организаторите намират креативен начин да развълнуват киноманите с онлайн дневник. Част от изненадите, които той предлага, са представяне на различни филми, спомени за случки от фестивала на същия ден преди години и поздрав от приятел на СФФ.

В деветото издание на ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест ви представяме втория ден от София Мийтингс, в който се срещат над 250 кинопрофесионалисти от цяла Европа, гледат се филми в незавършен вид, има панели, уъркшопи, дискусии. Вечерта е церемонията по награждаване, а по-късно е Големият купон с 2-3-часово рок-изпълнение на Фестивалния бенд. 

В ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест може да откриете видео за филма „Шарлатан“ на Агнешка Холанд, представен от копродуцентът Майк Дауни. А самата Агнешка Холанд трябваше да получи специалната награда ФИПРЕССИ 95 Платиниум за своя славен и безкомпромисен път в киното. Досега тази награда е връчвана в София на Бела Тар, Илдико Енеди, Горан Паскалевич, Биле Аугуст. Другите представени с видеа филми са: „Ина де Ярд“ от режисьора Питър Уебър и „Свирукащите“ от продуцента Джим Старк, както и „Не ме обичай“ на Луис Миняро.

Основната тема на деня в изданието пък е "Невероятната история на Фестивалния бенд на София Филм Фест". Ще видите и ще чуете историята на музикалния бенд от самото начало, когато Кита (Стефан Китанов) и Пешето (Петър Георгиев) са свирили по улиците и подлезите на София, а после и в първия софийски рок-клуб – „Red Lion“ на ул. „Света София“. В света на киното Фестивалният бенд е известен като групата на тримата стефановци, фестивални директори –Китанов (София), Лаудин (Варшава) и Ухрик (Прага). Дори са споменати в знаменитата статия на „Варайъти“ от 2007. Още за музикалните и видео изненади в този ден можете да видите ТУК.