Зрителите на NOVA имаха уникалната възможност да проследят събитието, което е най-мащабното след „Live Aid“ от 1985-а

Зрителите на NOVA имаха уникалната възможност да проследят грандиозния концерт - „Един свят: Заедно вкъщи”, в подкрепа на фонда за борба с коронавируса към Световната здравна организация. По официални данни акцията е събрала почти 128 милиона долара, като 55,1 милиона ще подкрепят фонда „COVID-19 Solidarity Response“, а 72,8 милиона – различни благотворителни организации. Това е вторият най-мащабен концерт след „Live Aid“ от 1985-а, който тогава беше гледан от почти 2 милиарда души. 

САМО ПО NOVA: Световни звезди с грандиозен концерт

Над 100 звезди, сред които „Ролинг Стоунс”, Елтън Джон, Пол Маккартни, Андреа Бочели, Били Айлиш, Стиви Уондър, Бионсе, Дженифър Лопес, Селин Дион, Алиша Кийс, Тейлър Суифт се включиха с песни от домовете си в знак на признание към медиците, които се борят на първа линия по време на пандемията. Свои послания отправиха и Бил Гейтс и съпругата му, Опра Уинфи, бившите първи дами Лора Буш и Мишел Обама, Дейвид и Виктория Бекъм, генералният директор на Световната здравна организацияТедрос Аданом Гебрейес, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, лекари и сестри от цял свят, борещи се с вируса на първата линия.

Съорганизатор на инициативата беше поп иконата Лейди Гага, а NOVA бе партньор на специалното телевизионно събитие.

 

 

Предаването водеха трима от най-популярните водещи на късни предавания в САЩ - Джими Кимъл, Стивън Колбърт и Джими Фалън. В него бяха включени публикации в социалните мрежи, клипове, на които лекари и сестри са аплодирани от своите общности по целия свят, семейства, които се срещат през прозорците и жестове на доброта към изолираните и уязвимите. 

САМО ПО NOVA: "Роулинг Стоунс" ще участват в грандиозния концерт в чест на медиците

Участващите знаменитости призоваха хората да останат у дома, да мият ръцете си редовно, да спазват социална дистанция и да оказват натиск върху политическите си лидери да въведат широкомащабно тестване за заболяването.

„Аз съм много благодарна на работещите в здравните грижи, медицинските работници, всички работещи в магазините за хранителни стоки и доставките, пощенските работници, всички благотворителни организации, които работят толкова усилено. Това е едно истинско любовно писмо до всички вас по целия свят и, надявам се, едно напомняне за добрината, която се проявява в момента“, сподели Гага по време на концерта.

„По време на трудности, като тези, трябва да се научим как да си помагаме“, каза Стиви Уондър, докато изпълняваше „Lean on me“.

Звездите на световната музика вече подгряват зрителите за „Eдин свят: Заедно вкъщи”

„Този глобален кризисен момент изисква от нас заедно да се борим. Да кажем на нашите лидери, че трябва да подобрим системите за здравеопазване по целия свят. Майка ми беше медицинска сестра. Обръщам се към всички медицински работници: „Обичаме ви, благодарим ви!", каза Пол Маккартни.

„Това е за всички, които работят на първа линия денонощно. Благодаря за грижите, любовта и човечността“. С тези думи изпълнението си започна големият Елтън Джон.

„Тази вечер ние почитаме истинските герои. Тези, които се жертват, за да бъдем всички в безопасност“, сподели Бионсе.''Тази вечер поздравяваме истинските герои - онези, които правят върховната жертва, за да бъдем всички ние в безопасност, нахранени и здрави ... ние продължаваме да се молим за вашата безопасност. На тези в хранително-вкусовата промишленост, доставчиците, пощенските превозвачи и медицинските служители, които работят, за да можем да сме в безопасност в домовете си, благодарим ви за безкористното обслужване“, каза още звездата.

"Пандемията ни даде невероятна възможност да гледаме по различен начин на света, да започнем да търсим най-доброто у другия. Да направим така, че да не се повторят тези събития. Този концерт е проява на историческа съпричастност", отбеляза генералният директор на Световната здравна организация Гебрейес.