Продължаваме да ви разказваме за хората, отворили сърцата си в труден момент

NOVA продължава да ви разказва за хората и компаниите, които помагат в борбата с COVID-19.

„Теленор” и компанията майка PPF Group даряват 50 000 маски на Министерство на здравеопазването. Те са на стойност близо 500 000 лв. 

Дарение направи и фирма „Новоматик” - България. То е за над 30 000 лева и е под формата на защитни средства за болници в страната. 

Фонд „Обединени срещу COVID-19” ще подпомогне 32 проекта с над 287 000 лева. Сред тях са болници, общини, неправителствени организации и читалища.

По инициатива на министъра на външните работи Екатерина Захариева България предостави 132-а комплекта защитни облекла за многократно ползване, за лекарите в районите, където живее преобладаващата част от българското малцинство в Сърбия.

Военно-медицинска академия от днес разполага с 6 чисто нови линейки. Дарението е от бизнесмена Петър Манджуков и е на стойност 700 000 лева.

„Нашите пациенти ще могат да се възползват от едни изключително модерни реанимобили. Това ни дава възможности тези пациенти, които имат нужда от интензивно лечение, още на място и след това при транспорта, да бъдат обслужени при най-добрите съвременни принципи”, заяви началникът на ВМА ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

„Ние, бизнесът, трябва да застанем в такива случаи зад държавата, да застанем с отговорност пред обществото. Българският бизнес има голям ресурс – могат да се решат много въпроси на нашите болници и да запазим лекарите”, заяви Петър Манджуков.

Възрастна жена дари две свои пенсии на болницата „Св. Иван Рилски”, където самата тя се лекува от злокачествено заболяване на кръвта. 71-годишната Венка Зарева е с доходи от едва 250 лева на месец, но когато чула критиките към лечебното заведение, решила да предостави и малкото, което има за болницата. Тя живее със семейството си и многократно е подпомагала благотворителните кампании в помощ на медиците у нас.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.