За икономическата криза причинена от пандемията, тази събота след централната емисия новини

Тази седмица зад волана на „Карай направо“ сяда лидерът на КНСБ Пламен Димитров. В разговора с Диана Найденова синдикалният лидер ще коментира решенията на Тристранния съвет за справяне със социално-икономическата криза, предизвикана от коронавируса и диалога с властта относно безработицата и мерките за подпомагане на бизнеса.

Ръст на безработните до 10% прогнозира Пламен Димитров, който е категоричен, че в социалната система на държавата има достатъчно средства, за да бъдат компенсирани хилядите останали без работа. По думите му правителствените мерки в икономиката са адекватни, но трябва да бъдат прилагани максимално бързо, за да се предотврати задълбочаване на кризата.

Лидерът на КНСБ е категорично против намаляване на ДДС ставката за ресторантите и заведенията от 20% на 9%. Пламен Димитров смята, че ако има промяна на данък добавена стойност, то трябва да се предприеме подхода на по-нисък размер на ДДС с 2%, а защо не и с 5%.

"Карай направо" с лидера на КНСБ Пламен Димитров гледайте тази събота, веднага след централната емисия новини на NOVA в 19.00 ч.!