Повече от 4 милиона и 800 000 станаха потвърдените случаи на COVID-19 по света

Повече от 4 милиона и 800 000 станаха потвърдените случаи на коронавирус по света. Починалите надхврълиха 320 000 души. В същото време държавите в Европа продължават да разхлабват мерките.

В Португалия отвориха кафенета, ресторанти и много магазини, а учениците от по-горните класове трябва да се върнат на училище.

Ваксина срещу коронавирус - най-рано догодина

През втория ден, откакто Италия отхлаби мерките, центърът на Рим остана пуст, а много магазини не отвориха, въпреки че получиха разрешение да работят.

„Гледали сте онези филми, в които има ядрена атака и навън няма никого, а онези, които са - носят маски. Така изглежда тук. Но Рим е наистина красив без туристи, така че е добре”, описа ситуацията, живеещият в италианската столица Ян Абът.

Великобритания отпуска 110 млн. долара за център за производство на ваксини

 

 

Смъртните случаи във Великобритания достигнаха 35 000, а броят на безработните скочи рязко до почти 2 милиона и 100 000.

„Всяка година голям брой хора идват от Румъния и България, за да се включат в събирането на реколтата, като берат култури - ягоди и зеленчуци. Изчисляваме, че приблизително само около една трета от хората, които обикновено идват, вече са тук, а малък брой може да пътуват. Но едно нещо е ясно - тази година трябва да разчитаме на британски работници да подадат ръка и да приберат реколтата”, посочи министърът на околната среда Джордж Юстис.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.