Гледайте завладяващата лента тази вечер от 20.00 ч.

В деня на един от най-почитаните български празници ефирът на NOVA ще покаже една истинска история за надеждата и любовта с премиерния за българския ефир филм „Писма от Антарктида” от 20.00 ч.

Българската лента от 2019 г. разказва историята на 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова) и 8-годишния й син Ники (Симеон Ангелов) и една голяма тайна между тях – водена от любовта и страха, майката не събира сили да съобщи на детето, че баща му е загинал при катастрофа. Тя лъже, че той е на експедиция в Антарктида и от негово име изпраща писма и колети. Ще намери ли смелост Диана да каже истината на сина си, ще излезе ли лъжата извън контрол, през какво ще преминат двамата и ще й прости ли детето?

Зрителите на NOVA ще видят екранния дует между Ирмена Чичикова и малкия Симеон Ангелов в главните роли на майка и син, между които стои една голяма лъжа. В продукцията участват още актьорите Диана Димитрова, Диана Любенова, Мая Бабурска и Иван Стаменов, а сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов. 

Част от снимките на филма са направени на ледения континент по време на българска експедиция до остров Ливингстън. В ролята на ръководител на българските полярници е самият проф. Христо Пимпирев, който играе себе си. С кадрите, заснети от оператора Румен Василев на Антрактида, филмът създава прецедент в световното игрално кино.

На финала звучи една от най-личните композиции на Владимир Ампов – Графа – „Последната песен”. Музиката към лентата е на един от най-обещаващите български филмови композитори – Александър Костов.

„Писма от Антарктида” е поредната кино продукция, реализирана с медийната подкрепа на Нова Броудкастинг Груп като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.

Не пропускайте премиерата на българския филм „Писма от Антарктида” на 24 май от 20.00 ч. по NOVA