Той вече репетира пиесата "Няма да платим, няма да платим" с трупата на театър "София"

Майсторът на черната сатира и абсурда Теди Москов вече репетира "Няма да платим, няма да платим" с трупата на театър "София". Те първи ще импровизират, както се изразява самият режисьор, с пиеса на открито.

Ананиев: Скоро ще дадем възможност да влезем в театрите и оперите

"Според мен пиесата е полезна за днешното време. Тя разказва за едни хора, които разграбват един магазин, защото искат те да определят цените, а не да ги лъжат. Малко е актуално. Оттам насетне се започва едно преследване на укрити стоки", разказва Москво за пиесата. Както винаги, той леко изменя сюжета.

Отпускат нови 5 млн. лв. за подпомагане на свободните артисти (ВИДЕО)

Всички актьори на първата репетиция спазват мерките за сигурност срещу разпространението на коронавируса. Те репетират с маски, въпреки затрудненията, които това предизвиква. Москов сподели, че коронавирусът го притеснява, но се "избягват един друг".

Калин Сърменов: Надявам се и театрите да заработят на закрито (ВИДЕО)

"Хубаво е хората да ходят с маски. Пиесата ще се играе навън, за да могат да дойдат истинските привърженици на театъра. Премиерата ще е в зависимост от затягането или отхлабването на мерките, може би някъде през юли", сподели режисьорът.

Целия разговор с Теди Москов гледайте във видеото.

Репортер: Дияна Найденова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.