Това разкри самият той във видео в Instagram

Китаристът на Queen Брайън Мей разкри, че е бил в болница след претърпян инфаркт. Във видео, публикувано в личния му профил в Instagram, той разкри, че освен, че се е наранил в областта на седалищните си части при инцидент в градината му по-рано този месец, той наскоро се е сблъскал със сериозни сърдечни проблеми,  пише Си Ен Ен.

72-годишният музикант описа "сагата" за инцидентите, сполетели го през май. Седмица след инцидента в градината, музикантът е трябвали да си направи ЯМР на гръбначния стълб заради силна болка, което разкрило притиснат седалищен нерв.

Queen направиха кавър на “We Are the Champions” в чест на британските медици (ВИДЕО)

Това обаче не е краят на историята - китаристът на Queen разкри, че е претърпял и инфаркт. "По средата на цялата сага претърпях и малък сърдечен удар", каза той и добави, че е изпитал около 40-минутна болка и стягане в гърдите.

Във видеото Мей разкрива, че лекарят му го закарал в болницата, където разбрал, че има три запушени артерии и е бил лекуван от медиците като "спешен случай".

"Всъщност се оказа, че имам три артерии, които са запушени и има опасност да блокират снабдяването с кръв до сърцето ми", каза още той.

Китаристът на Queen пусна спортни сутиени

Въпреки че му бил препоръчан троен байпас, музикантът сподели, че е избрал да му бъдат поставени три стента, за да помогнат да се поддържа артерията отворена. Мей каза, че след "невероятната операция", той излязъл от болницата, чувствайки се забележително добре.

28 години от смъртта на легендарния Фреди Меркюри (ГАЛЕРИЯ)

„Мисля, че 50 години тичане с ремъка на китарата през лявото ми рамо, може да има нещо общо с това!“, пошегува се Мей.

Премеждията си Брайън озаглави в Instagram като „Моите медицински приключения!“ 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

28 години от смъртта на легендарния Фреди Меркюри