Това беше втори контролен мач за „орлите” след отмяната на извънредното положение в страната

Шампионът Лудогорец сгази с 4:0 Дунав Русе във втората си контролна среща преди рестарта на efbet Лига, предаде Gong.bg

Резултатът откри Марселиньо още в 10-ата минута, а в 32-ата Вандерсон удвои, в 45-ата вкара и втория си гол. Сисиньо в 65-ата вкара четвъртия гол за домакините, 

Срещата се игра на "Хювефарма Арена". Това е втори контролен мач за „орлите” след отмяната на извънредното положение в страната.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В четвъртата минута "орлите" направиха бързо нападение, а Вандерсон влезе в наказателното поле на Дунав и стреля диагонално. Топката се отби в левия страничен стълб на Макенджиев, след което стражът на русенци улови кълбото. Дълга топка в осмата минута бе запратена към наказателното поле на Дунав, а Макенджиев улови топката извън рамките на наказателното поле. Реферът отсъди нарушение, а зад топката застана Марселиньо. Легендарният футболист на "орлите" стреля силно в горния ляв ъгъл на русенската врата, а стражът на гостите я докосна, но не достатъчно, за да я отбие и тя влетя във вратата му - 1:0 за Лудогорец.

 

 

След четвърт час игра Лудогорец пропиля още една възможност. Сисиньо центрира към Терзиев, който стреля с глава в аут. Дунав отговори с опасен шут на Стефан Христов в 22-ата минута, който профуча покрай вратата. Лудогорец продължи да доминира, а в 31-ата минута Сисиньо опита да затрудни стража на "драконите", но топката отлетя високо след удар от средна дистанция.

Натискът на Лудогорец даде ефект в 32-ата минута. Тогава Мавис Чибота пласира центриране отдясно в наказателното поле на русенци. Между двамата централни бранители позиция намери Вандерсон, който отблизо вкарва втория гол в срещата - 2:0.

Четири по-късно пък Клаудиу Кешеру стреля от свободен удар, но Макенджиев боксира кълбото. В последната минута от добавеното време Вандерсон реализира своя втори гол в срещата. Бразилецът получи топката в наказателното поле и с финес прати кълбото във вратата на русенци, след като стражът Благой Макенджиев бе "застинал" на едно място.

 

 

Първата ситуация за второто полувреме бе на сметката на Дунав, но удар на Исаевски с глава профуча край вратата на Ренан дос Сантос. В ответната атака Антон Недялков центрира остро отляво по земя, но четирима футболисти на "орлите" не успяха да засекат топката във вратата на Макенджиев.

 

 

След час игра отново Исаевски за Дунав стреля към вратата на Ренан, ала бразилецът улови спокойно удара на играча на русенския тим. В 65-ата минута Александър Исаевски не успя да изчисти топката, която бе центрирана в наказателното поле и я предостави отлично за Сисиньо. Крайният бранител на домакините вкара кълбото в опразнената врата, след като и Макенджиев тръгна да взима топката преди Исаевски да я отиграе - 4:0.

Миг по-късно Симеон Щерев разтегли играта наляво към Исаевски. Той стреля от малък ъгъл, но Ренан изби с две ръце напред. Топката попадна в Григор Долапчиев, който стреля веднага, но бразилският страж направи второто си спасяване в рамките на няколко секунди.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.