Туризъм след карантина

„Инфраструктурата на Слънчев бряг е готова да посрещне летовниците за сезон 2020. Подготовката започна преди повече от 14 дни, като всички стандартни дейности бяха завършени. Към този момент се извършва и рехабилитация на осветлението по алеите”. Това заяви в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” изпълнителният директор на „Слънчев бряг” Златко Димитров.

НА ПРАГА НА ЛЯТОТО: Започнахме ли да пътуваме отново?

Той припомни, че в Слънчев бряг няма изградена дъждовна канализация. Това е и причината да се търсят локални решения за местата, където се събира вода при обилни валежи.

„За нас здравето на туристите е приоритет. Ние винаги сме се старали да бъдем добър партньор на бизнеса в Слънчев бряг. Тук трябва да отбележа, че намалихме наемите на инфраструктурните обекти в комплекса с 50%. Ще предприемем и допълнителна дезинфекция на различни пространства”, допълни той.

Коментар по темата направи и Янко Парушев, който е член на УС на Съюза на собствениците в „Слънчев бряг”.

„Не е толкова важно на коя дата ще отворим, а дали ще има кого да обслужваме. По-рано от 1 юли едва ли ще има масов туризъм. Очакваме първите гости да са българи. Молбата ми към всички е да спасим туризма в България. Помощните програми, като „60/40” трябва да останат и след 30 юни, защото в този район има 50-70 хиляди работни места”, заяви Парушев.

Репортер: Цеца Алексова