Гледайте предаването в събота от 18.00 ч. по NOVA

Тази събота, 6 юни, в „Ничия земя“  ще си припомним срещата на Даниела Тренчева с така наречения доктор Коцев, който до момента има няколко ареста за това, че практикува като лекар, без да е лекар, но не се отказва да следва мечтите си. Евгений Коцев е лежал и в затвора и в момента отново е обвиняем за същото. Скандалните разкрития, че е лекувал без да има право, не повлияват на имиджа му в ромския квартал на Стара Загора – търсят го и без диплома, вероятно защото вярват на максимата му, че дипломата не прави от професионалиста професионалист.

„Това е ничия земя – само на нея докторът може да е доктор без да има диплома за това, а пациентите са пациенти, без дори да се интересуват дали ги лекува лекар. Говорим с Евгений Коцев, на когото от много години му се иска да е лекар и все не става, но това никак не се оказва определящо за броя на пациентите.

Очевидно всеки може да се представя за какъвто си поиска и да печели любовта и признанието на хората. Опасното е, че това не се случва само с народните артисти, а с докторите.

Въпросът е какво точно легитимира доктор Евгений в сърцата на пациентите. И леката диагноза е свързана със способностите му да заблуждава, без дори да си прави труда да го прави. Тежкият отговор е свързан с карцинома в здравеопазването, който прояжда с липсата на болници, специалисти и пари.”  

Гледайте „Ничия земя“ в събота от 18.00 ч. по NOVA